Prințul Philip al Marii Britanii se va retrage din viața publică

Data actualizării: Data publicării:
The State Opening Of Parliament
Foto: Gulliver/GettyImages

A fost întrunire de urgenţă, astăzi, la Palatul Buckingham, la care au fost convocaţi membri ai staff-ului reginei Elisabeta a II-a din întreaga Mare Britanie.

The State Opening Of Parliament
Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 12:00. Prințul Philip, consortul reginei Elisabeta a doua, se va retrage din îndatoririle publice în toamna acestui an, a anunțat Palatul Buckingham. Potrivit sursei citate, nu sunt motive de îngrijorare cu privire la sănătatea sa.

ACTUALIZARE.Nu sunt motive de îngrijorare”, „regina și prințul Philip sunt bine”, au transmis surse din Palatul Buckingham, citate de agențiile internaționale de presă.

Un purtător de cuvânt de la Buckingham Palace a confirmat că are loc o întrunire, dar nu a spus de ce. Echipele televiziunilor s-au instalat deja în fața palatului, iar rețelele de socializare au explodat pur și simpu după ce s-a aflat despre o „reuniune de urgență” convocată în cursul nopții.

Regina, care tocmai a împlinit 91 de ani, a revenit miercuri la Londra, după ce a petrecut ca în fiecare an perioada de Paşte în castelul său Windsor, la vest de capitala britanică. Miercuri, ea s-a văzut cu premierul Theresa May, pentru a marca oficial dizolvarea Parlamentului britanic, ca urmare a convocării alegerilor legislative anticipate.


Presa britanică spune că situaţia este foarte ciudată, deoarece oamenii au fost sunaţi în timpul nopţii şi li s-a cerut să vină până dimineaţă la Londra. Au fost chemaţi inclusiv membrii ai staff-ului regal de la Castelul Balmoral, reşedinţa scoaţiană a suveranei britanice, dar şi de la castelele Windsor şi Sandringham.

Întrunirea de urgenţă a fost cerută de secretarul privat al Reginei Elisabeta a II-a şi de şeful staff-ului regal. Palatul Buckingham nu a dat detalii.

Potrivit Daily Mail, modul în care fost făcută convocarea dă de înţeles că poate fi vorba despre o veste legată de regină sau de prinţul Phillip.

Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul Reginei Elisabeta a II-a, a apărut în public chiar cu o zi înainte şi s-a ținut de glume inaugurând o nouă tribună construită la arena cunoscută drept "Casa Cricketului".

„Îl veţi vedea în acţiune pe cel mai experimentat dezvelitor de plăci memoriale!”, a spus prințul consort.

Ducele de Edinburgh este un împătimit al acestui sport şi chiar a fost preşedintele clubului de cricket care joacă pe stadionul proaspăt renovat.

Deşi are o vârstă înaintată, prinţul-consort Philip participă anual la zeci de evenimente publice.

Soţul reginei Elisabeta a II-a s-a născut în 1921, în Grecia. Va implini 96 de ani chiar luna viitoare. Prinţul Philip este doar cu 4 luni mai mare decât vărul său, Regele Mihai al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri