Iohannis, despre abordarea pro-Putin a Ungariei în UE: Ar fi ideal să fim o echipă închegată

Data publicării:
Klaus Iohannis face declarații.
Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, de pozițiile Ungariei în ce privește sancțiunile și alte probleme abordate în Uniunea Europeană și a spus că „ar fi ideal” ca în cadrul UE, țările să aibă o abordare comună și să lucreze precum „o echipă închegată” în toate problemele.

„Este destul de clar că în Uniunea Europeană avem şi foarte multe reuşite, dar avem şi unele puncte unde nu suntem toţi de aceeaşi părere.  Unele din aceste puncte tocmai le-aţi menţionat, nu vreau să le repet şi nu cred că este acesta formatul în care putem să vorbim despre o ţară terţă care nu este prezentă astăzi cu noi aici, dar pot să vă spun că, cel puţin în ce ne priveşte pe noi doi, domnul prim-ministrul Rutte, cu mine şi cu domnul prim-ministru Ciucă suntem de partea celor care caută soluţii”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a spus și că ar fi ideal ca toate țările membre ale Uniunii Europene să aibă aceeași abordare, dar că „o democrație funcționează cu o diversitate de opinii”.

„Noi dorim să ieşim din toate crizele cu soluţii pozitive pentru Uniune şi mai ales pentru cetăţenii europeni. Dacă ici-colo există probleme sistemice sau nu neapărat sistemice, noi suntem dispuşi să venim şi să ajutăm la depăşirea lor. Sigur că ideal ar fi ca toţi să avem aceeaşi abordare şi să avem din capul locului o echipă închegată în absolut toate chestiunile, dar ştiţi bine că o democraţie funcţionează cu o diversitate de opinii.

Trebuie să acceptăm că nu toată lumea este exact de părerea noastră şi să ne concentrăm pe problemă şi pe soluţii la această problemă, oricare ar fi ea. În Uniunea Europeană nu există problemele unora, sunt problemele noastre comune şi împreună trebuie să găsim soluţiile”, a mai spus președintele României.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri