Iranul a inaugurat o bază subterană de rachete strategice

Data publicării:
bază subterană de rachete strategice ale Gardienilor Revoluției din Iran
Bază subterană de rachete strategice ale Gardienilor Revoluției din Iran. Foto: Profimedia Images

Iranul a inaugurat o nouă bază subterană de rachete în provincia Hormozgan, la nord de Golful Persic și de strâmtoarea Ormuz. Amplasamentul exact al bazei nu a fost dezvăluit, informează Agerpres.

Anunțul a fost făcut generalul Hossein Salami, comandantul-șef al Gardienilor Revoluției - unitatea de elită a regimului de la Teheran.

„Raţiunea noastră este de a deveni mai puternici pentru a apăra integritatea teritorială şi suveranitatea ţării, precum şi realizările revoluţiei islamice”, a declarat Salami într-un discurs televizat dintr-un tunel de la bază subterană, a cărui amplasament exact nu a fost dezvăluit.

Instalaţia inaugurată vineri, cu o lungime de un kilometru, este una din numeroasele locuri subterane de depozitare similare pentru rachetele strategice ale forţei navale a Gardienilor Revoluţiei, a adăugat generalul iranian.

Rachetele stocate aici sunt dispozitive de înaltă precizie, cu o rază de acţiune de sute de kilometri şi o „putere de distrugere foarte ridicată”, a afirmat responsabilul militar iranian, specificând că acestea sunt „capabile să depăşească sistemele de război electronic ale duşmanului”.

Potrivit acestuia, sistemele de lansare sunt ţinute în stare de pregătire, gata să fie puse în funcţie imediat.

În ultimii ani s-au produs incidente în Golf între marina Gardienilor Revoluţiei şi flota americană, care a acuzat forţele navale iraniene că au trimis vedete rapide de atac pentru a hărţui navele militare SUA care treceau prin strâmtoarea Ormuz.

Recent, SUA a decis să mențină portavionul USS Nimitz în Golful Persic din cauza „amenințărilor” liderilor iranieni la adresa președintelui american Donald Trump.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri