Iranul spune că acordul nuclear poate fi salvat dar că nu va negocia „la nesfârșit”: „SUA să renunțe la moștenirea eșuată a lui Trump”

Data publicării:
steagurile sua si iran
Foto: Profimedia

Reînființarea acordului nuclear din 2015 este posibilă, au declarat, sâmbătă, autoritățile din Iran, însă Teheranul mai spune și că „nu va negocia la nesfârșit” pentru acest lucru, relatează Reuters.

„În încercarea și angajamentul său ferm față de salvarea unui acord pe care SUA au încercat să-l distrugă, Iranul a fost foarte activ la Viena, făcând cele mai multe propuneri”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului de externe iranian, Saeed Khatibzadeh, referindu-se la negocierile în curs de la Viena, dintre puterile occidentale și Iran pentru „resuscitarea” acordului abandonat de administrația Trump în 2018.

Iranul și SUA au purtat negocieri indirecte cu privire la reînființarea acordului. „Considerăm că un acord este încă posibil dacă SUA va renunța la moștenirea eșuată a lui Trump. Dar Iranul nu va negocia la nesfârșit”, a scris oficialul iranian pe Twitter.

ONU a cerut, vineri, un răspuns imediat din partea iranului cu privire la prelungirea unui acord de monitorizare care expirase. Un trimis diplomatic iranian a răspuns că Teheranul nu are nicio obligație să dea un răspuns.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri