ISIS a revendicat atacul terorist din Viena

Data actualizării: Data publicării:
Un tânăr aprinde o candelă în locul în care, luni seară, un vienez a fost ucis de teroriștii islamici
Un tânăr aprinde o candelă în locul în care, luni seară, un vienez a fost ucis de teroriștii islamici. Sursa foto Profimedia Images

ISIs a revendicat, marți, atacul terorist din capitala Austriei, în urma căruia au murit patru persoane și 15 au fost rănite. Anunțul a fost făcut într-un comunicat publicat pe canalul Telegram al organizației teroriste. 

Anunţul este însoţit de o fotografie cu un individ bărbos, despre care se afirmă că era un "soldat al Califatului" numit Abu Dagnah Al-Albany şi că a atacat trecătorii din capitala Austriei cu arme de foc, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţişti.

Doi tineri de 18 și 24 de ani au fost arestați, marți, în apropiere de Zurich, în nordul Elveției, pentru legături cu atacul jihadist din Viena, a anunțat poliția elvețiană, citată de postul francez BFM. 

„Ancheta poliției a dus la identificarea unor rezidenți elvețieni de 18 și 24 de ani. Cei doi au fost arestați într-o operațiune comuă cu autoritățile austriece”, a precizat poliția din Zurich. 

Ministrul de interne al Austriei, Karl Nehammer, a declarat marţi că poliţia austriacă a efectuat 14 arestări în legătură cu atacurile teroriste din Viena de luni seară, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Nehammer a insistat că înregistrările video făcute cu telefonul mobil de cetăţeni nu indică faptul că ar fi fost mai mult de un atacator. Ministrul austriac a precizat că bilanţul atacului de luni seară se ridică la patru morţi, plus atacatorul, şi 22 de răniţi, şi că poliţia a efectuat raiduri în 18 locuinţe.

Ministerul de interne al Macedoniei de Nord a informat marţi într-un comunicat că trei persoane care au fost implicate în atacurile cu armă de foc produse noaptea trecută la Viena au cetăţenie dublă, austriacă şi nord-macedoneană, transmite Reuters. Toate cele trei persoane - identificate în comunicat doar prin iniţiale - s-au născut în Austria, a menţionat ministerul.

Editor : Adriana Duțulescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri