Video Iubita lui Putin, șefa unui trust de presă, compară puterea informației cu cea a unei mitraliere Kalașnikov. „Să trecem la treabă!”

Data publicării:
Alina Kabaeva, chair of Russia's National Media Group (NMG), speaking at the group's 15th anniversary commemoration in Moscow
Alina Kabaeva poartă semnul Z, simbolul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Foto: Profimedia

Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin, o fostă gimnastă olimpică ajunsă șefa unuia dintre cele mai mari trusturi de presă din Rusia, a declarat într-un discurs ținut în fața angajaților săi că informația are aceeași putere ca un Kalașnikov, în condițiile de azi din Rusia. „Să trecem la muncă!”, și-a îndemnat ea oamenii.

Alina Kabaeva, șefa Grupului Național de Media, a sărbătorit cu angajații 15 ani de la înființarea trustului de presă, potrivit site-ului independent Meduza. Îmbrăcată în sacou negru, cu o broșă în forma literei Z, simbolul războiului purtat de Rusia în Ucraina, ea a ținut un scurt discurs în fața angajaților, în care le-a spus că informația funcționează ca o armă de luptă și are aceeași putere ca un Kalașnikov.

„Oamenii au nevoie de succesul nostru, pentru că informația funcționează, în condițiile în care trăim azi și luptăm pentru țara noastră, ca o armă de luptă. Este la fel de valoroasă ca o mitralieră Kalașnikov. Iar corespondenții de război știu asta. Să trecem la muncă!”, le-a spus Alina Kabaeva angajaților.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alina Kabaeva - politician, șefa unui mare trust de presă, fostă gimnastă olimpică - este, potrivit informațiilor apărute în mai multe medii, iubita lui Vladimir Putin și mama unora dintre copiii acestuia.

Despre presupusa lor relație se vorbește de mult. În 2008, ziarul „Moskovski Korrespondent” a relatat că Vladimir Putin vrea să divorțeze de soția sa Liudmila și să se căsătorească cu Alina Kabaeva, care este cu 31 de ani mai tânără decât președintele. Amândoi au negat aceste informații, iar la scurt timp după aceea, autoritățile ruse au închis ziarul. Ulterior, Vladimir Putin și Liudmila Putina au divorțat.

După ce s-a retras din sport, a trecut în politică, ocupând un loc în camera inferioară a parlamentului rus (Duma de Stat) în perioada 2007-2014, aleasă pe listele partidului de guvernământ Rusia Unită.

În 2014, a devenit președinta Grupului Național Media, compania care deține participații importante în aproape toate marile instituții media de stat din Rusia. Așa se face că posturile de televiziune din Rusia transmit neîncetat un mesaj pro-Kremlin cu privire la războiul din Ucraina, acuzând ucrainenii că își bombardează propriile orașe și prezentând trupele rusești drept eliberatoare. 

Poziția ocupată se pare că a făcut din Alina Kabaeva o femeie foarte bogată. Unele documente scurse către presă indicau că ea ar câștiga aproximativ 12 milioane de dolari (9,7 milioane de lire sterline) pe an.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri