„Jack Spintecătorul” din China, condamnat la moarte

Data publicării:
criminal china

Bărbatul supranumit „Jack Spintecătorul din China”, care a violat și ucis 11 femei și fetițe, cea mai tânără având doar 8 ani, a fost condamnat la moarte, relatează Sky News.

Gao Chengyong, în vârstă de 54 de ani, a ucis pe parcursul a 14 ani, timp în care își dezvoltase un adevărat comportament de predator. El își urmărea victimele până acasă, apoi le ataca, le viola și le omora. El a fost condamnat la moarte pentru crimă, viol, jaf și mutilare de cadavre.

Crimele au fost comise în nord-vestul Chinei, în orașul Baiyin, din provincia Gansu, și în orașul Baotou, din Mongolia, între anii 1988 și 2002.

Cea mai tânără victimă a criminalului avea doar 8 ani. În timpul procesului care a durat doi ani, avocatul acestuia a declarat că Gao „s-a înclinat de trei ori în fața familiilor victimelor, în timp ce își recunoștea crimele”. El ar fi spus că nu își permite să plătească daune financiare, dar că este dispus să își doneze organele.

Poliția a reușit să stabilească legătura între Gao și crime abia în 2004. În raportul polițiștilor se arată că acesta „avea numeroase fantezii cu perversiuni sexuale și ura femeile” și era descris drept o persoană „retrasă și nesociabilă, dar răbdătoare”.

Gao a fost arestat abia în 2016, după ce o rudă a acestuia a fost reținută pentru o altă infracțiune, iar ADN-ul acesteia i-a dus pe polițiști spre criminal.

Bărbatul este căsătorit, are doi fii și este proprietarul unui magazin. Unul dintre copiii săi a scuzat atrocitățile comise de tatăl său afirmând că acesta „a suferit mult” în tinerețe și nu a reușit să devină pilot, așa cum își dorea, „din motive politice”.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri