Video Jair Bolsonaro şi-a dat masca jos în faţa jurnaliştilor după ce a anunţat că are coronavirus. Reacţia presei

Data publicării:
bolsonaro conferinta masca

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaru, și-a dat jos masca în fața jurnaliștilor, la finalul conferinței de presă în care a anunțat că are coronavirus.

Liderul brazilian şi-a scos masca în faţa reporterilor pentru „a le arăta că este bine”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Presa a fost luatăi prin surprindere de acest gest, iar o jurnalistă chiar a plecat de la conferinţă. Asociaţia Presei din Brazilia intenţioneză să-l denunţe pe Bolsonaro, pe care îl acuză că a pus în pericol viaţa jurnaliştilor, relatează El Comercio, citat de Mediafax.

În aceeași zi, Bolsonaro a postat online un clip în care ia o pastilă despre care spune că este hidroxiclorochină.

„Iau cea de-a treia doză de hidroxiclorochină. Mă simt foarte bine. Duminică m-am simţit aşa şi aşa. Luni, însă, m-am simţit rău. Azi, marţi, sunt mult mai bine decât sâmbătă, deci clar funcţionează”, a mărturisit liderul brazilianul.

”Ştim că există alte medicamente care te ajută să combaţi coronavirusului. Mai ştim că niciunul dintre ele nu a fost aprobat ştiinţific şi declarat eficient, dar uite că acesta funcţionează pe încă o persoană. Eu cred în hidroxiclorochină, tu? Ok, suntem împreună în treaba asta”, a spus Bolsonaro în timp ce îşi lua medicamentul.

Bolsonaro este cunoscut pentru opinia lui controversată despre coronavirus, afirmând de nenumărate ori că virusul nu există, ori că este doar o gripă nevinovată.

Conform specialiştilor OMS, hidroxiclorochina şi lopinavirul / ritonavirul ar fi ineficiente în tratarea coronavirusului. Testele au arătat că efectul acestor medicamente asupra bolnavilor nu este unul semnificativ.

Situaţia din Brazilia nu este tocmai bună, având în vedere că a fost raportat un total de peste 1.6 milioane de cazuri şi 66.093 de morţi din cauza COVID-19, relatează Associated Press.

Totuşi, Brazilia este condusă de un lider care nu poartă mască, dă mâna cu toţi cei care vin la întâlniri sau la conferinţe de presă şi face paradă din administrarea unui medicament.

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri