Japonezul care a ucis șapte oameni în Tokyo, în 2008, a fost executat

Data actualizării: Data publicării:
Tomohiro Kato
Tomohiro Kato a fost executat în Japonia. FOTO: Profimedia Images

Un japonez condamnat la moarte pentru că a ucis şapte oameni în Tokyo, în iunie 2008, a fost executat, au anunţat marţi media locale.

În vârstă de 25 de ani în momentul comiterii faptei, Tomohiro Kato a intrat cu un camion în trecători în plină zi. Apoi a coborât și a înjunghiat la întâmplare mai mulți oameni. Șapte persoane au murit și zece au fost rănite.

Contactat de AFP, Ministerul Justiţiei nu a putut confirma imediat execuţia, scrie Agerpres.

Pedeapsa capitală a fost confirmată de Curtea de Apel în septembrie 2012, după un verdict în primă instanţă în martie 2011. Curtea Supremă a Japoniei a respins apelul lui Kato în 2015, iar sentința a devenit definitivă.

Cu puțin timp înainte de masacru, Tomohiro Kato, care lucra temporar într-o fabrică de piese auto dintr-un orăşel în centrul Japoniei, aflase că la sfârșitul lunii urma să i se încheie contractul. Găzduit de angajatorul său, el urma să-şi piardă şi apartamentul şi a mărturisit pe internet că se temea că nu va avea unde să stea.

În timpul unei audieri, Tomohiro Kato a explicat că a crima pentru că a fost criticat pe internet.

După masacru, autorităţile japoneze au interzis deţinerea de pumnale cu două tăişuri cu lame mai lungi de 5,5 centimetri.

Aceasta este prima aplicare a pedepsei capitale în Japonia din decembrie anul trecut, când trei persoane condamnate la moarte pentru crimă au fost executate prin spânzurare în aceeaşi zi.

Japonia este, alături de Statele Unite, una dintre ultimele ţări industrializate şi democratice care încă mai recurge la pedeapsa capitală, o sentinţă susţinută pe larg de opinia publică niponă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri