Japonia căută trei bărbați care l-au "extras" pe Carlos Ghosn ascuns în bagaje. Printre ei, un fost soldat de elită al SUA

Data actualizării: Data publicării:
2018 - Showcar K-ZE et Carlos Ghosn

Japonia a emis mandate de arestare pentru Carlos Ghosn și trei "colaboratori" acuzați că l-au ajutat pe fostul șef Nissan să fugă din țară, informează CNN.

Procuratura din Tokyo a anunțat într-un comunicat că Carlos Ghosn, fostul șef al alianței Renault-Nissan, a părăsit ilegal Japonia, în timp ce era eliberat pe cauțiune în așteptarea procesului.

Procurorii susțin că trei cetățeni străini - Micheal Taylor, George-Antoine Zayek și Peter Maxwell Taylor - l-au ajutat pe Ghosn să ajungă de la Tokyo la Osaka. Cei trei l-au ascuns pe Ghosn în "bagaje" și l-au ajutat astfel să treacă de controlul de securitate de pe aeroportul din Kansai.

Carlos Ghosn a părăsit Japonia la bordul unui avion privat, potrivit procurorilor japonezi, și a ajuns ulterior în Liban.

Mandatele de arestare au fost emise pentru încălcarea legii imigrației din Japonia și favorizarea infractorului.

Procuratura din Tokyo nu a dezvăluit naționalitatea bărbaților implicați, însă potrivit Wall Street Journal și Bloomberg, Taylor este un fost membru al Beretelor Verzi (Forțele Armate Speciale ale SUA) și expert pe probleme de securitate, iar Zayek este un expert în securitate născut în Liban.

Într-un interviu acordat la mijlocul lunii ianuarie, Taylor nu a confirmat implicarea sa, însă a spus că a înțeles situația lui Ghosn din cauza experiențelor trecute cu sistemul judiciar american, scrie Wall Street Journal.

Carlos Ghosn, fost președinte și CEO al Renault, președinte AvtoVAZ, președinte și CEO al Nissan și președinte al Mitsubishi Motors, a declarat pentru CNN în luna ianuarie că a luat decizia de a fugi din Japonia după ce a ajuns la concluzia că nu va avea parte de un proces corect.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri