Jeff Bezos acuză National Enquirer de șantaj. Ar fi fost amenințat cu publicarea unor poze în care apare nud

Data actualizării: Data publicării:
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si este considerat cel mai bogat om din lume
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si cel mai bogat om din lume. Foto: Gulliver/GettyImages

Jeff Bezos, CEO al Amazon şi proprietar al Washington Post, a scris joi că publicaţia National Enquirer a încercat să îl şantajeze, aparent ameninţând că va publica fotografii în care el apare nud dacă nu renunţă să cerceteze modul în care au fost dezvăluite mesajele text ce au dus la finalul mariajului său.

jeff bezos divort
Jeff Bezos și soția lui, MacKenzie, au anunțat că divorțează | Foto: Guliver/Getty Images

Bezos a făcut acuzaţiile printr-un mesaj publicat pe blogul lui, care cuprinde mai multe e-mail-uri primite din partea conducerii American Media, Inc. (AMI), publisher al National Enquirer, scrie Variety. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-un e-mail, directorul de conţinut al AMI, Dylan Howard, descrie una dintre fotografiile obţinute de publicaţie ca fiind „un selfie făcut sub centură”. Alte fotografii, spune el, reprezintă selfie-uri cu Bezos pe jumătate dezbrăcat, în diferite situaţii, şi cu noua lui parteneră, Lauren Sanchez, despre care Howard afirmă că „îşi dezvăluie decolteul”.

Bezos presupune că AMI s-a folosit de fotografii pentru a-l influenţa să dea o declaraţie prin care să spună că AMI nu a avut interese politice în a urmări o poveste despre aventura lui amoroasă. 

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care divorțează Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume 

În loc să încheie o înţelegere cu AMI, Bezos a decis să dezvăluie public: „Dacă din poziţia pe care o am nu pot să iau atitudine faţă de acest tip de şantaj, câţi oameni pot?”.

Dispute dintre Bezos şi National Enquirer a început luna trecută, când tabloidul a publicat prima dată fotografii în care şeful Amazon apare alături de Sanchez, realizate aparent înainte ca el să depună actele de divorţ. Enquirer a continuat povestea publicând mesaje schimbate de cei doi, unele dintre ele datând, potrivit ziarului, din luna aprilie a anului trecut.

Bezos a angajat ulterior un detectiv care să afle sursa acestor mesaje şi să determine dacă publicaţia a căutat să se folosească de această poveste ca răzbunare politică pentru articolele apărute în The Washington Post, pe care CEO-ul Amazon l-a cumpărat în 2013.

CITEȘTE ȘI: Câți bani ar putea obține soția lui Jeff Bezos după divorț. Ar deveni cea mai bogată femeie din lume 

„Este inevitabil ca anumiţi oameni puternici care au apărut în articolele Washington Post să ajungă la concluzia că sunt duşmanul lor. Preşedintele Trump este unul dintre aceştia, lucru evident din numeroasele mesaje de pe Twitter. De asemenea, neobosita şi esenţiala acoperire a subiectului asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi de către The Post a stârnit, fără îndoială, antipatie în anumite cercuri”, a scris Bezos.

Trump l-a atacat public pe Bezos în mesaje postate pe Twitter şi în alte rânduri. El a spus că Amazon are o problemă privind libera concurenţă, aducând în discuţie o posibilă investigaţie în acest sens.

Când a fost publicată povestea despre divorţul şi noua relaţie a lui Bezos, Trump a scris: „Îi doresc noroc. Va fi o frumuseţe”.

AMI este deja implicată într-o anchetă federală asupra lui Michael Cohen, fost avocat al preşedintelui american, şi a sumelor oferite femeilor care au susţinut că au avut relaţii cu Donald Trump.

American Media, Inc. a semnat anul trecut un acord cu procurorii în care a recunoscut că a aranjat plăţi către modelul Karen McDougal pentru a o împiedica să facă publice acuzaţiile ei în ultimele luni ale campaniei prezidenţiale din 2016.

Compania a mai recunoscut că, în august 2015, David Pecker, CEO, s-a oferit să îl ajute pe Cohen să gestioneze subiectul relaţiilor lui Trump cu diverse femei, prin cumpărarea drepturilor lor şi evitarea publicării.

Prin acest acord, AMI a evitat punerea sub acuzare pentru încălcarea legii de finanţare a campaniilor, însă acest lucru a fost condiţionat - compania nu trebuie să mai comită nicio infracţiune. 

Nu este clar încă dacă acuzaţiile aduse acum de Bezos vor stârni interesul procurorilor din New York de a reevalua acordul cu publisherul.

Jeff Bezos a spus că, iniţial, a fost abordat verbal de reprezentanţi ai AMI care l-au ameninţat că vor publica noi fotografii şi mesaje dacă nu va renunţa la propria investigaţie, precum şi la articolele Washington Post pe această temă. Când el nu a răspuns, AMI a transmis ameninţările în scris.

„Decât să capitulez în faţa şantajului, am decis să public exact ce mi-au trimis, în ciuda preţului pe care l-aş putea plăti şi a ruşinii cu care au ameninţat”, a mai scris el.  

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri