Jens Stoltenberg: Ucraina va deveni membră NATO, dar este o perspectivă "pe termen lung"

Data publicării:
Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, susține o conferință de presă în Finlanda, pe 28 februarie 2023.
Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. Foto: Profimedia Images

Ucraina va deveni membră NATO, dar acest plan este "pe termen lung", a afirmat marţi secretarul general al NATO, adăugând că prioritatea, acum, este ca această ţară să-şi păstreze independenţa şi suveranitatea, informează Agerpres.

"Ţările NATO sunt de acord ca Ucraina să devină membră a Alianţei, dar în acelaşi timp este o perspectivă pe termen lung", a afirmat Jens Stoltenberg în cadrul unei vizite în Finlanda.

Secretarul general NATO a adăugat că trebuie creat un mecanism pentru a fi evitată orice nouă invazie pe viitor.

Intrarea Ucrainei în NATO este puternic contestată de Moscova, care a invocat riscul ca o astfel de aderare să se producă pentru a-şi justifica invazia.

"Problema actuală este să ne asigurăm că Ucraina rămâne o naţiune independentă şi suverană şi pentru asta trebuie să susţinem Ucraina", a declarat în faţa presei Jens Stoltenberg.

"Războiul preşedintelui Putin în Ucraina continuă şi nu există niciun semn că îşi schimbă planurile. El vrea să controleze Ucraina şi nu se pregăteşte de pace, ci de război", a spus şeful alianţei militare occidentale.

"Trebuie de asemenea să găsim mecanisme pentru a ne asigura că preşedintele Putin şi Rusia nu invadează Ucraina încă o dată", a mai spus Stoltenberg.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri