Jens Stoltenberg: Vedem o consolidare militară semnificativă a Rusiei în Arctica. E o provocare strategică pentru NATO

Data publicării:
Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Canada.
Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Canada. Foto: Profimedia Images

Capabilităţile Rusiei în Nord sunt o provocare pentru NATO, organizaţie ce are nevoie de o prezenţă aliată solidă în regiunea arctică, a declarat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Canada, relatează Reuters.

''Importanţa Nordului este în creştere pentru NATO şi pentru Canada întrucât vedem o consolidare militară semnificativă rusă, cu noi baze şi noi sisteme de arme'', a spus Jens Stoltenberg, stând alături de premierul canadian Justin Trudeau la Cold Lake, în provincia Alberta.

De partea sa, Trudeau a afirmat că schimbarea situaţiei geopolitice în ultimele luni a arătat că Rusia este un motiv de îngrijorare în creştere, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. În acest context, el a promis că ţara sa va informa NATO despre acţiunile realizate de Canada în cadrul Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

NORAD este o organizaţie înfiinţată de Statele Unite în cooperare cu Canada şi reprezintă un sistem de control aerospaţial şi avertizare aerospaţială pentru America de Nord. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri