Joe Biden: Apărarea unui aliat NATO este o „obligaţie sacră”

Data publicării:
președintele american joe biden face semn cu mana in timp ce merge pe peluza casei albe
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia ImagesBiden Returns from Michigan, Washington, District of Columbia, USA - 18 May 2021,Image: 611421402, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Apărarea unui aliat care este atacat, prevăzută de articolul 5 al tratatului NATO, este o obligaţie „sacră”, a declarat duminică preşedintele american Joe Biden, într-o conferinţă de presă în finalul summitului G7 de la Cornwall, Marea Britanie, transmit AFP şi Reuters.

„Considerăm că NATO şi articolul 5 sunt o obligaţie sacră”, a afirmat Biden, în ajunul participării sale la summitul Alianţei nord-atlantice de la Bruxelles.

NATO este „vitală pentru capacitatea noastră de a menţine securitatea Statelor Unite pentru restul acestui secol”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Summitul NATO de luni de la Bruxelles, primul cu participarea noului preşedinte american Joe Biden, va prilejui reafirmarea valorii esenţiale a relaţiei transatlantice pentru securitatea euroatlantică, informează Agerpres.

Joe Biden se află în primul său turneu în străinătate după alegerea sa în funcţia de preşedinte al SUA. El a participat la summitul G7, după care va participa la o reuniune NATO. La finalul vizitei în Europa, Joe Biden se va întâlni, faţă în faţă, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Geneva.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri