Video Joe Biden dă vina pe companiile petroliere din SUA pentru inflație: Anul acesta, Exxon a făcut mai mulți bani decât Dumnezeu

Data actualizării: Data publicării:
joe biden
Joe Biden dă vina pe companiile petroliere din SUA pentru inflație. FOTO: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden dă vina pe companiile petroliere din Statele Unite, pentru că prețul petrolului nu doar că nu scade, însă riscă să crească și mai mult decât până acum, ceea ce agravează inflația și așa ridicată. Un singur gigant petrolier a câștigat anul acesta mai mult decât Dumnezeu, a exclamat liderul de la Casa Albă.

Joe Biden promite că administrația sa va lua măsuri pentru reducerea inflației, astfel încât costurile pentru utilități să nu mai sufoce familiile americane.

Joe Biden: "Sunt conștient că inflația este o provocare serioasă pentru familiile americane. Raportul despre inflație confirmă ceea ce americanii știu deja. Creșterea prețurilor, provocată de acțiunile lui Putin, afectează puternic America.

Prețurile de la pompă. Prețurile pentru energie și alimente reprezintă jumătate din creșterile lunare ale prețurilor din luna mai.

Vreau să spun un lucru despre companiile petroliere. Au 9.000 de licențe pentru forări. Nu forează. De ce nu forează? Pentru că astfel câștigă mai mulți bani din faptul că nu produc mai mult petrol. În primul rând, crește prețul barilului. În al doilea rând, nu forează pentru că își cumpără propriile acțiuni, care ar trebui să fie impozitate, sincer. Își cumpără propriile acțiuni și nu fac investiții noi.

De ce nu le spui care au fost profiturile Exxon anul acesta? Trimestrul acesta? Anul acesta, Exxon a făcut mai mulți bani decât Dumnezeu!"

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri