Joe Biden l-a numit pe Ron Klain şef de personal şi asistent al preşedintelui SUA

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden zâmbește la tribună, în cadrul unui eveniment de campanie, cu drapelul Statelor Unite ale Americii pe fundal.
Foto: Getty Images

Preşedintele ales al SUA Joe Biden l-a numit pe Ron Klain, un important oficial democrat, şef de personal şi asistent al preşedintelui, informează joi Reuters, citată de Agerpres.

Ron Klain, 59 de ani, este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Joe Biden. El şi-a început activitatea pentru Partidul Democrat în 1989.

Klain a fost un critic acerb al modului în care preşedintele republican Donald Trump a gestionat pandemia noului coronavirus. Este de aşteptat ca noul şef de personal să fie o figură-cheie în răspunsul pe care Joe Biden îl va aduce crizei sanitare pe care o traversează America.

"Ron a fost de nepreţuit pentru mine de-a lungul multor anilor în care am lucrat împreună", a spus Joe Biden despre Klain, care i-a fost şef de cabinet în perioada în care a deţinut funcţia de vice-preşedinte al SUA.

"Experienţa îndelungată şi diversă a lui Ron Klain şi capacitatea de a colabora cu oameni din tot spectrul politic este exact ceea ce am nevoie pentru un şef de personal la Casa Albă când ne confruntăm cu acest moment de criză şi aducem ţara din nou împreună", a adăugat preşedintele ales al SUA.

Într-o declaraţie, Ron Klain s-a referit la această numire drept "onoarea unei vieţi".

Preşedintele democrat Barack Obama l-a însărcinat la un moment dat pe Ron Klain să gestioneze ameninţarea unui virus letal, aminteşte Reuters. În 2014, Obama l-a numit pe Klain coordonatorul Casei Albe pentru Ebola, după ce un focar apărut în Africa de Vest a ucis mii de persoane în întreaga lume. În total, doar 11 persoane au fost tratate în SUA pentru acest virus şi două au murit.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri