Joe Biden și-a anunțat candidatura pentru al doilea mandat la Casa Albă, la alegerile din 2024

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden
Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele SUA, Joe Biden, și-a anunțat, marți, candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul a fost făcut într-un clip video, sub sloganul „Să ne terminăm treaba”. 

Clipul video de trei minute începe cu un singur cuvânt: ”Freedom” (Libertate). Biden spune că dreptul la avort, apărarea democrației, dreptul la vot și securitatea socială vor fi printre subiectele cele mai importante ale campaniei din 2024. 

Biden a mai spus că alegătorii vor avea de ales între a lăsa generației următoare mai multe drepturi sau mai puține și mai multă libertate sau mai puțină. 

„Fiecare generație de americani a înfruntat un moment în care au fost nevoiți să apere democrația, să lupte pentru libertățile individuale, pentru dreptul de a vota și pentru drepturile civile. Acum e rândul nostru”, a mai declarat președintele american în clipul său. 

Sloganul de campanie pentru 2024 ales de echipa sa este „Să ne terminăm treaba”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte pe care l-au avut Statele Unite ale Americii. Dacă va câştiga realegerea, el va avea 86 de ani la sfârşitul celui de-al doilea mandat.

Candidatura sa se axează pe lupta împotriva extremismului promovat de fostul peședinte Donald Trump și pe încercarea de a-l împiedica pe acesta să câștige un nou mandat.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri