Joe Biden și Prima Doamnă a SUA au mers la spitalul unde sunt îngrijiți militarii americani răniți

Data actualizării: Data publicării:
Staff-ul președintelui american, cu flori în fața spitalului unde Joe și Jill Biden merg să viziteze soldați răniți.
Staff-ul președintelui american, cu flori în fața spitalului unde Joe și Jill Biden merg să viziteze soldați răniți. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Joe Biden a vizitat, joi seară, însoţit de Prima Doamnă, un spital unde sunt îngrijiţi militarii americani răniţi, la trei zile după retragerea finală a armatei americane din Afganistan. Casa Albă a refuzat să precizeze dacă președintele SUA s-a întânit cu militarii răniți în atentatul din Kabul, revendicat de ISIS-K.

"Joi seară, preşedintele şi Prima Doamnă i-au vizitat pe soldaţii răniţi, la Centrul medical militar Walter Reed", a indicat Casa Albă, refuzând să precizeze dacă Joe Biden s-a întâlnit cu militari răniţi în atentatul comis la aeroportul din Kabul la 26 august.

Situat la periferia Washingtonului, acest spital militar tratează mai mult de zece soldaţi americani răniţi în atentatul cu bombă, revendicat de gruparea Stat Islamic în Khorasan (SI-K), potrivit mai multor media specializate.

Duminică, Joe şi Jill Biden au mers la baza militară din Dover, la est de Washington, pentru a se reculege în faţa rămăşiţelor celor 13 militari ucişi la Kabul în atentat.

Cu peste o sută de morţi, acest atac a fost, din 2011, cel mai sângeros împotriva forţelor Pentagonului în Afganistan, relatează AFP, citată de Agerpres.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri