Joe Biden spune că a discutat cu prințul saudit Mohammed bin Salman subiectul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi

Data publicării:
Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman (R) meeting with US President Joe Biden at Al-Salam Palace in the Red Sea port of Jeddah
Prințul saudit Mohammed bin Salman la întâlnirea cu președintele Joe Biden. Foto: Profimedia

Președintele american Joe Biden a declarat vineri că a adus în discuție subiectul uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi la întâlnirea pe care a avut-o cu prințul saudit Mohammed bin Salman, scrie Reuters. Serviciile americane de informații au ajuns la concluzia că prințul bin Salman a aprobat în mod direct asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Joe Biden a spus la o conferință de presă că a avut „o serie de întâlniri bune” cu liderii saudiți, în urma cărora s-au făcut progrese semnificative în domeniul economic și al securității, dar a fost discutată și chestiunea drepturilor omului.

„Am spus clar că subiectul (drepturilor omului - n.r.) este foarte important pentru mine și pentru Statele Unite”, a declarat Joe Biden la conferința de presă de după întâlnire.

Președintele american Joe Biden și prințul saudit Mohammed bin Salman s-au salutat „bătând pumnul” - genul de salut care presupune un contact fizic minim, adoptat în timpul pandemiei de coronavirus -, în loc să-și strângă mâna, vineri, în timpul vizitei pe care liderul de la Casa Albă o face în Arabia Saudită.

Vizita lui Joe Biden este urmărită cu mare interes, atât din punct de vedere al limbajului corporal, cât și al retoricii, în contextul în care Statele Unite vor să reseteze relațiile cu Arabia Saudită, stat pe care președintele american l-a numit „paria”, după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, despre care serviciile de informații americane afirmă că a avut loc cu aprobarea prințului saudit bin Salman.

În schimb, Joe Biden i-a strâns mâna regelui regelui Salman bin Abdulaziz al Arabiei Saudite.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri