Joe Biden spune că își va anunța "în curând" candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă

Data publicării:
Președintele american Joe Biden salută multimea de pe scara unui avion în Irlanda, pe 14 aprilie.
Joe Biden spune că își va anunța în curând candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a confirmat în timpul vizitei sale în Irlanda că intenționează să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă și a spus că va face anunțul oficial "în curând", scrie The Guardian.

La plecarea din Irlanda, unde a efectuat o vizită de patru zile, președintele american a fost întrebat de reporteri dacă și-a schimbat "calculele" privind anunțul oficial al candidaturii.

"Nu, nu. Mi-am făcut deja calculele. Vom face un anunț în curând. Vizita de aici mi-a întărit optimismul legat de ceea ce poate fi făcut. V-am spus că planul meu este că candidez din nou", a spus Biden.

Joe Biden a confirmat luni, într-un interviu pentru televiziunea NBC, că doreşte să candideze din nou, în 2024, dar deocamdată nu este pregătit să facă un anunț formal în acest sens.

Vineri noaptea, președintele american a susținut un discurs în localitatea irlandeză Balina în prezența a aproximativ 30.000 de spectatori.

Potrivit The Guardian, Joe Biden a dat dovadă de "energie și rezistență" menite să pună capăt îndoielilor privind capacitatea sa de a-și asuma un nou mandat la vârsta de 80 de ani.

Săptămâna aceasta, fostul președinte SUA Donald Trump, care a anunțat că vrea să candideze la rândul său pentru un nou mandat în 2024, și-a exprimat îndoielile cu privire la o nouă candidatură a lui Joe Biden.

"Nu-l văd participând, din punct de vedere fizic şi mental. (...) Nu cred că poate. (...) Nu este vorba de vârstă. Însă ceva nu este în regulă", a spus Trump, într-un interviu pentru Fox News.

Sondajele de opinie realizate în SUA arată că majoritatea americanilor cred că atât Biden, cât și Trump sunt prea bătrâni pentru un nou mandat la Casa Albă.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri