Joe Biden spune că SUA nu ridică sancțiunile impuse Iranului dacă regimul de la Teheran nu renunță la îmbogățirea uraniului

Data publicării:
Joe Biden vorbește la pupitru în fața unor microfoane și gesticulează cu mâna stângă.
Președintele Biden susține un discurs la Departamentul de Stat al SUA. Foto: Profimedia Images

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, spune că sancțiunile SUA împotriva Iranului nu vor fi ridicate până ce regimul de la Teheran nu se va opri din activitățile de îmbogățire a uraniului peste cotele acceptate. Președintele a făcut declarația în cadrul unui interviu pentru postul american CBS.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele Biden a fost întrebat dacă ar urma să ridice sancțiunile pentru a îi convinge pe iranieni să revină la negocieri pentru restabilirea acordului nuclear negociat și semnat în 2015, în timpul administrației Obama, dar denunțat de fostul președinte Trump în 2018. Biden a răspuns scurt „Nu”. Președintele american a confirmat că SUA vor începe negocierile pentru revenirea în acordul nuclear doar atunci când Teheranul se va opri din activitatea de îmbogățire a uraniului.

Acordul nuclear a limitat activitatea de îmbogăţire a uraniului pentru a face mai dificilă dezvoltarea de arme nucleare de către regimul de la Teheran, ambiţie îndelung negată de Iran, în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Abandonând acordul aprobat de Barack Obama, Donald Trump a reimpus şi ulterior a înăsprit regimul de sancţiuni la adresa Iranului, fapt ce a dus la declanșarea unei recesiuni profunde a economiei iraniene.

Biden a spus în nenumărate rânduri, și în timpul campaniei, dar și după ce a fost ales, că își dorește restabilirea acordului dar că acest lucru se va întâmpla dacă Teheranul își respectă angajamentele. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri