Joe Biden anunță că va discuta din nou la telefon cu Benjamin Netanyahu despre conflictul din Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden la pupitru
Al 46-lea președinte al Statelor Unite, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Joe Biden a spus, luni seară, că îl va suna din nou pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, pentru o nouă discuție despre conflictul purtat între Israel și militanții palestinieni și despre escaladarea violențelor armate în regiune. 

„Voi vorbi cu premierul israelian peste circa o oră (...)”, a spus președintele Statelor Unite, citat de Times of Israel și Mediafax, răspunzând la o întrebare privind eforturile internaţionale de oprire a confruntărilor militare între armata israeliană şi militanții palestinieni. 

La rândul său, Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a declarat că administrația americană a avut peste 60 de contacte cu oficiali din Orientul Mijlociu, în eforturile de ajungere la un armistiţiu între Israel şi organizaţiile islamiste palestiniene.

Bilanţul raidurilor aeriene israeliene asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza a ajuns luni la cel puţin 198 de morţi şi peste 1.300 de răniţi.

Militanții palestinieni au lansat peste 3.000 de rachete spre Israel în ultimele opt zile, bilanţul fiind de zece morţi şi peste 300 de răniţi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri