Joe Biden subliniază „angajamentul de neclintit” al Statelor Unite de a apăra Japonia şi Coreea de Sud

Data publicării:
President Joe Biden, center, meets with South Korea's President Yoon Suk Yeol, left, and Japan's Prime Minister Fumio Kishida, right, during the NATO summit in Madrid
Joe Biden, întâlnire cu președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol (stânga) și premierul japonez Fumio Kishida (dreapta) în marja summitului NATO de la Madrid. Foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden „a subliniat angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de apărarea atât a Japoniei, cât şi a Coreei de Sud”, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o miercuri cu liderii celor două ţări, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Preşedintele Statelor Unite, preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi premierul japonez Fumio Kishida au avut miercuri o întâlnire descrisă drept „istorică” de executivul american, în marja summitului NATO de la Madrid, potrivit comunicatului citat de AFP, preluată de Agerpres.

Cele două ţări asiatice au fost invitate pentru prima dată la o reuniune a Alianţei Nord-Atlantice.

Ele au promis că „îşi vor consolida cooperarea” cu Statele Unite, „în special pentru a face faţă ameninţării reprezentate de Coreea de Nord cu armele sale ilegale de distrugere în masă şi programele sale de rachete balistice”, se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri