Joe Biden: „Toţi trebuie să fim îngrijoraţi de Omicron dar nu trebuie să intrăm în panică”

Data publicării:
Joe Biden cu bradul de Crăciun în spate
Președintele Statelor Unite, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Joe Biden a dat asigurări, marți, că SUA sunt „pregătite” de varianta Omicron, aflată într-o răspândire accelerată în mai multe țări ale lumii. Președintele american a afirmat că nu există niciun motiv de panică, în acest moment, cel puțin nu pentru americanii vaccinați, dar a atras totuși atenția că oamenii ar trebui să fie „îngrijorați dar nu panicați”.

„Toţi trebuie să fim îngrijoraţi de Omicron dar nu trebuie să intrăm în panică”, a spus preşedintele SUA, adăugând: „Nu mai suntem în martie 2020. Suntem pregătiţi”, conform Agerpres.

El a citat, astfel, „trei mari diferenţe” faţă de momentul declanşării pandemiei - în primul rând vaccinurile, dar şi abundenţa echipamentelor individuale de protecţie pentru îngrijitorii care trebuie să facă faţă afluxului de nevaccinaţi în spitale sau chiar informaţiile acumulate despre acest virus.

Joe Biden a dorit totuşi să-i avertizeze pe cei care nu sunt vaccinaţi complet, declarând că au „motive întemeiate să fie îngrijoraţi” şi că este „datoria lor patriotică” să se vaccineze.

Varianta Omicron a reprezentat 73,2% din noile îmbolnăviri cu Covid-19 de săptămâna trecută, în Statele Unite.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri