„Joe Ferrari”, polițistul thailandez condamnat pentru crimă, avea o avere de 37 de milioane $. În garaj avea 42 de mașini de lux

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu masca escortat de politie
Thitisan Utthanaphon, supranumit „Joe Ferrari” din cauza pasiunii sale pentru maşini de lux, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în iunie FOTO: Profimedia Images

Treizeci şi şapte milioane de dolari este suma confiscată de la un fost şef de poliţie locală din Thailanda condamnat la închisoare pentru torturarea unui suspect care a murit în urma tratamentului aplicat, relatează AFP, citată de Agerpres. Bunurile nedeclarate ale acestuia urmează să fie confiscate după ce a fost găsit ca fiind „anormal de bogat”.

Thitisan Utthanaphon, supranumit „Joe Ferrari” din cauza pasiunii sale pentru maşini de lux, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în iunie, într-un caz care a scos la iveală brutalitatea şi corupţia din rândurile poliţiei din regat.

„Joe Ferrari”, fost lider al poliţiei din provincia Nakhon Sawan din nordul Thailandei, s-a predat colegilor care au făcut o descindere la conacul său din Bangkok după publicarea unei înregistrări video în care este văzut torturând alături de alţi şase ofiţeri un suspect de trafic de droguri, căruia încearcă să-i înfăşoare pe cap şapte saci de plastic.

„Veniturile sale, care provin din activitatea sa de funcţionar, nu corespund cu bunurile pe care le posedă”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Biroului Comisiei naţionale anticorupţie, Niwatchai Gasemmongkol.

Comisia a stabilit că fostul şef de poliţie este „excepţional de bogat”, bunurile sale în valoare de 1,35 miliarde de bahţi (circa 37 milioane de dolari) urmând a fi confiscate de stat, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit anchetatorilor, Thitisan Utthanaphon deţinea o vilă luxoasă în capitala thailandeză şi 42 de maşini de lux, între care un Lamborghini Aventador de 1,5 milioane de dolari, în condiţiile în care primea un salariu de circa 1300 de dolari pe lună.

După ce a fost iniţial condamnat la pedeapsa capitală pentru moartea suspectului de trafic de droguri, tribunalul i-a redus pedeapsa la închisoare pe viaţă, luând în considerare că a încercat ulterior să-l reanimeze şi că a plătit pentru funeraliile decedatului.

Fostul şef de poliţie a afirmat că moartea bărbatului a fost un accident.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri