Jurnalistă găsită spânzurată, după ce denunţase violenţe ale poliţiei în Argentina. Un suspect de crimă a fost deja arestat

Data publicării:
catuse pe podea in umbra gratiilor
Cătușe. Imagine ilustrativă. Foto: GettyImages

O jurnalistă argentiniană care denunţase violenţe poliţieneşti în provincia Corrientes, în nordul Argentinei, a fost găsită spânzurată la domiciliul său, au anunţat duminică surse din cadrul poliţiei, potrivit cărora este vorba de omucidere, informează AFP și Agerpres.

Trupul jurnalistei Griselda Blanco, 45 de ani, a fost descoperit de unul dintre fraţii ei, sâmbătă, în locuinţa sa din Curuzu Cuatia, la circa 600 de km nord de Buenos Aires. Ipoteza sinuciderii a fost îndepărtată rapid, iar un fost partener de viaţă al jurnalistei, suspectat de omucidere, a fost arestat, au precizat aceleaşi surse.

Victima avea urme de lovituri, fire de păr au fost descoperite în mâinile sale - ceea ce sugerează că ea a încercat să se apere - şi nicio urmă de efracţie nu a fost constată la domiciliul ei, adaugă sursa.

Familia Griseldei Blanco şi-a exprimat însă dubiile în privinţa vinovăţiei fostului partener Armando Jara, şi el jurnalist. „Nu cred că aceasta trebuie calificat drept feminicid (...). În opinia mea, Jara nu are nimic de-a face cu aceasta, chiar dacă noi aşteptăm expertizele şi rezultatele lor”, a declarat Lautaro Cesani, unul dintre fiii pe care victima îi avea cu un alt fost partener de viaţă.

Potrivit lui Cesani, Griselda Blanco a primit ameninţări după ce publicase, pe site-ul său de ştiri locale intitulat „Griselda Blanco Noticias”, articole despre presupuse violenţe atribuite poliţiei din provincia Corrientes, precum şi un caz de neglijenţă într-un spital.

Parchetul a înlăturat de la anchetă poliţia locală şi a încredinţat-o poliţiei federale argentiniene.

Federaţia argentiniană a lucrătorilor din presă (Fatpren) şi-a exprimat într-un comunicat „profunda îngrijorare”, subliniind că jurnalista Griselda Blanco „denunţase nereguli în cadrul unui spital local şi al puterii politice şi poliţieneşti”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri