Jurnalista Marina Ovsiannikova a evadat din arestul la domiciliu împreună cu fiica ei de 11 ani. Autoritățile ruse au dat-o în urmărire

Data publicării:
Marina Ovsiannikova
Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a fost arestată pentru „discreditarea” armatei ruse şi „difuzarea de informaţii false” Foto: Profimedia

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă cunoscută în întreaga lume după ce a criticat în direct la televiziune invazia din Ucraina, a fost dată în urmărire de autoritățile ruse, după ce a evadat din arestul la domiciliu.

Fosta jurnalistă de la Pervîi Canal a evadat din arestul la domiciliu. Fostul soț al femeii a spus că aceasta a dispărut într-o direcție necunoscută împreună cu fiica ei de 11 ani.

„Aseară, fosta mea soție a părăsit domiciliul, împreună cu fiica mea de 11 ani”, a spus fostul soț al acesteia. Anterior, jurnalista a declarat că vrea să părăsească Rusia împreună cu fiica ei.

Igor Ovsiannikov i-a interzis femeii să facă acest lucru. Fiul cel mare al cuplului locuiește deja cu tatăl său.

Marina Ovsiannikova a fost plasată în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiiskaia.

Ea a ieșit la protest cu un afiș cu fotografii cu copii uciși în Ucraina și inscripția: „Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?”.

Anterior, Marina Ovsiannikova a fost amendată de două ori în temeiul unui articol administrativ despre „discreditarea armatei ruse”. Prima dată, când a vorbit la tribunal unde a fost arestat politicianul Ilia Iașin, a doua oară, când a scris o postare împotriva războiului pe rețelele sociale.

Marina Ovsiannikova a devenit cunoscută după ce a ieșit pe spatele prezentatoarei Ekaterina Andreeva în direct pe 14 martie cu un afiș „NO WAR (no war). ,,Opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”.

Ulterior, ea a demisionat de la Pervîi Canal „din proprie voință”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri