Jurnalistul american arestat în Rusia, vizitat de avocați. Mesaj transmis de publicația la care lucrează Evan Gershkovich

Data publicării:
journalist Evan Gershkovich
Jurnalistul Evan Gershkovich de la WSJ a fost arestat în Rusia, acuzat de spionaj. Foto: Profimedia

Avocaţii jurnalistului american Evan Gershkovich, arestat în Rusia săptămâna trecută sub acuzaţia de spionaj, s-au putut întâlni marţi în închisoare cu acesta, a anunțat ziarul Wall Street Journal (WSJ), la care lucrează jurnalistul.

Avocaţii jurnalistului, angajaţi de editorul WSJ, „s-au putut întâlni astăzi cu el în închisoare”, a scris redactorul-şef Emma Tucker, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Evan este sănătos şi este recunoscător pentru afluxul de sprijin din întreaga lume. Continuăm să cerem eliberarea lui imediată”, a continuat ea.

Evan Gershkovich, corespondent în Rusia al acestui prestigios cotidian american şi fost jurnalist AFP la Moscova, a fost plasat în arest preventiv joia trecută până cel puţin pe 29 mai. El a contestat decizia luni.

Jurnalistul a fost arestat la Ekaterinburg (Urali) de către Serviciul Federal de Securitate (FSB), care îl acuză de spionaj. Wall Street Journal şi reporterul neagă aceste acuzaţii.

„Calea legală este una dintre multele căi pe care le urmăm pentru a susţine eliberarea lui Evan”, a scris Emma Tucker în scrisoarea sa de marţi.

„Continuăm să lucrăm cu Casa Albă, Departamentul de Stat şi oficialii americani potriviţi pentru a asigura eliberarea lui Evan”.

Preşedintele american Joe Biden a cerut vineri eliberarea lui Evan Gershkovich, Casa Albă calificând acuzaţiile de spionaj drept ridicole.

Arestarea sa vine într-un context de represiune sporită în Rusia împotriva presei după ofensiva împotriva Ucrainei, care a tensionat foarte mult relaţiile dintre Moscova şi Washington.

Urmează, de asemenea, unui schimb în decembrie între starul american de baschet Brittney Griner, care se afla în custodia rusă, şi traficantul de arme rus Viktor Bout, arestat în SUA.

Washingtonul a acuzat în repetate rânduri Moscova că arestează în mod arbitrar cetăţeni americani pentru a-i folosi ca monedă de schimb şi pentru a recupera cetăţeni ruşi arestaţi în SUA.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri