Jurnalistul olandez Peter R. De Vries a murit la o săptămână după ce a fost împușcat în plină stradă

Data publicării:
peter de vries
Oamenii depun flori în locul unde Peter R. De Vries a fost împușcat. Sursa foto: Profimedia Images

Reporterul olandez Peter R. De Vries a murit la o săptămână după ce a fost împușcat pe o stradă din Amsterdam, au anunțat astăzi familia lui și angajatorul RTL Nederland, citate de Reuters.

De Vries, în vârstă de 64 de ani, apărea frecvent în emisiuni televizate despre criminalitate în calitate de reporter cu surse atât în rândul poliției, cât și al lumii interlope.

Atacul asupra lui s-a produs săptămâna trecută, pe o stradă aglomerată din Amsterdam, și a stârnit un val de indignare la nivel european. De Vries a fost împușcat și rănit grav la câteva minute după ce părăsise un studio TV, unde participase la o emisiune. Potrivit presei locale, cinci gloanțe au fost trase de la mică distanță asupra lui Peter De Vries, iar jurnalistul a fost împușcat în cap.

"Peter a luptat până la sfârșit, dar nu putut câștiga bătălia. A murit înconjurat de cei dragi", a anunțat familia lui într-o declarație publicată de RTL, postul de televiziune unde era angajat. "A trăit după motto-ul lui: Un genunchi îndoit nu înseamnă libertate", a adăugat familia lui.

De Vries a fost ameninţat de mai multe ori de diferiţi reprezentanţi ai lumii interlope în legătură cu mai multe cazuri pe care le investiga.

Peter De Vries a fost un reporter celebru în Olanda, cunoscut pentru investigaţiile sale cu privire la răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în 1983. Şi-a câştigat faima şi în SUA după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway în 2006.

Trei bărbați au fost arestați în Olanda la scurt timp după atac, însă unul dintre ei a fost eliminat de pe lista suspecților.

La câteva ore după ce Peter De Vries a fost împușcat, poliția olandeză a arestat doi bărbați pe autostrada A4, lângă Leidschendam, un cetățean polonez de 35 de ani care locuia în Maurik și un bărbat de 21 de ani care locuia în Rotterdam. Un tânăr de 18 ani din Amsterdam a fost arestat, dar eliberat.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri