Justiţie în vremea lui Putin: Asasinii - condamnaţi, "clientul" - liniştit

Data publicării:
boris nemtov gulliver getty images-4

Cele cinci persoane acuzate de uciderea opozantului rus Boris Nemţov, în februarie 2015, au fost condamnate la pedepse cuprinse între 11 şi 20 de ani de închisoare de un tribunal din Moscova, după un proces care nu a permis, însă, identificarea celui care a comandat asasinatul, relatează AFP, preluat de News.ro.

boris nemtov gulliver getty images-1
Foto: GettyImages

Bărbatul care a deschis asupra lui Boris Nemţov, cel mai vehement critic al lui Vladimir Putin, a fost condamnat. Astfel, Zaur Dadaiev a primit 20 de ani de închisoare, în timp ce cei patru coacuzaţi ai săi, toţi originari din republicile ruse musulmane Cecenia şi Inguşetia, vor petrece între 11 şi 19 ani după gratii.

Boris Nemţov a fost împuşcat în spate pe 27 februarie 2015, în timp ce se îndrepta spre casă împreună cu iubita sa ucraineană, după o cină la un restaurant din Kremlin. Detalii AICI.

În aceeaşi zi, liderul opoziţiei a apărut într-o emisiune radio şi le-a cerut ascultătorilor să participe la un protest în weeked, după ce l-a acuzat pe preşedintele Vladimir Putin de lansare unui război ilegal în Ucraina.

Citiţi şi: Ultimul interviu al lui Boris Nemţov: "Când puterea e concentrată în mâinile unui singur om, totul sfârşeşte cu o catastrofă absolută"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri