Kievul reacționează la noul „obiectiv” al războiului început de Putin: „Ucraina este locul sfârșitului tău lipsit de glorie”

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0673805578
Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui ucrainean. Foto: Profimedia Images

Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a reacționat la declarațiile președintelui rus Vladimir Putin despre un nou „obiectiv” al războiului.

„Propaganda rusă din februarie: „NATO ne-a provocat”. Declarațiile lui Putin de azi: „scopul nostru este să eliminăm Ucraina, negăm existența unei astfel de țări”. De Ziua Cunoașterii în Rusia, lecția de istorie trebuie amintită. Ucraina - locul unde a început totul. Ucraina, de asemenea, este locul sfârșitului tău lipsit de glorie”, a scris Podolyak pe twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reacția vine după ce Vladimir Putin, aflat joi într-o vizită în exclava rusă Kaliningrad, le-a ținut elevilor olimpici din mai multe domenii - cultură, artă, știință, sport - o lecție deschisă intitulată „Să vorbim despre lucruri importante”, în care le-a prezentat copiilor viziunea sa asupra „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

În Ucraina se creează o „enclavă anti-rusă” care ameninţă Rusia, iar obiectivul campaniei militare pe care o desfăşoară Rusia este lichidarea acesteia, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

În discursul său, Putin a insistat, din nou, că Ucraina nu a existat niciodată ca stat înainte de crearea URSS şi că regimul comunist a creat Republica Sovietică Socialistă Ucraineană, căreia i-a transferat vaste teritorii ancestrale ruseşti.

„Nimeni nu înțelege sau nu știe că, după lovitura de stat din 2014 în Ucraina (revoluția în urma căreia fostul președinte Viktor Ianukovici a fugit în Rusia - n.r.), locuitorii din Donețk, Lugansk, Crimeea - în orice caz, o mare parte dintre ei - nu au vrut să recunoască rezultatele acestei lovituri”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că scopul Rusiei este să încheie războiul pe care autoritățile de la Kiev l-au declanșat împotriva acestor oameni în urmă cu opt ani. 

Președintele rus a anunțat că este nevoie de sprijin pentru soldații ruși care luptă să-i protejeze pe locuitorii Donbasului și ai patriei-mamă.

Pe 24 februarie, Federația Rusă a început o nouă fază a războiului împotriva Ucrainei - invazia pe scară largă. De atunci, timp de peste șase luni, invadatorii ruși au bombardat orașele și satele pașnice ucrainene, torturând și ucigând populația civilă.

Citește și: Copii îmbrăcați în uniformă și bocanci cu câteva numere mai mari, aduși la „lecția de istorie” a lui Putin

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri