Kim Jong Un a cerut băuturi fine și costume de calitate pentru a relua discuțiile cu SUA despre denuclearizare

Data publicării:
Kim Jong-Un dă indicații unor lideri nord-coreeni.
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Foto: Profimedia

Kim Jong Un pune condiții pentru a relua discuțiile cu Statele Unite în privința denuclearizării. Potrivit parlamentarilor sud-coreeni, Coreea de Nord cere ridicarea sanțiunilor internaționale care interzic exporturile și importurile de metale, de petrol rafinat și alte bunuri, înainte de orice altă negociere, informează Reuters.

Coreea de Nord a cerut, de asemenea, reducerea sancțiunilor la importurile de bunuri de lux pentru a putea aduce băuturi fine și costume, au declarat parlamentarii sud-coreeni, după ce au fost informați de Park Jie-won, șeful Serviciului Național de Informații din Coreea de Sud.

Informarea a venit la o săptămână după ce Coreea de Nord și Coreea de Sud au convenit să restabilească liniile de comunicaţie la un an de la suspendarea lor, primul indiciu că regimul de la Phenian ar putea fi mai receptiv la eforturile internaționale.

„Ca o condiție prealabilă pentru redeschiderea discuțiilor, Coreea de Nord susține că Statele Unite ar trebui să permită exportul de minerale și importurile de petrol rafinat și produse de primă necesitate”, a declarat reporterilor Ha Tae-keung, membru al comisiei parlamentare de informații.

„Am întrebat ce necesități doresc cel mai mult și au spus că sunt incluse băuturi și costume de înaltă calitate, nu doar pentru consumul propriu al lui Kim Jong Un, ci pentru a fi distribuite elitei din Phenian”, a mai spus acesta.

Presa de stat din Coreea de Nord nu a menționat nicio nouă cerere de ridicare a sancțiunilor pentru a relua discuțiile.

Consiliul de Securitate al ONU a impus o gamă largă de sancțiuni Coreei de Nord pentru desfășurarea programelor sale cu rachete nucleare și balistice. Coreea de Nord a efectuat șase teste nucleare din 2006 și a lansat rachete capabile să lovească Statele Unite.

Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud au impus propriile sancțiuni Coreei de Nord.

Trump a avut două întâlniri ulterioare cu Kim, dar fără progrese în ceea ce privește obținerea unui acord din partea Coreei de Nord de a renunța la programele sale nucleare.

După o revizuire a politicii Coreei de Nord, administrația Biden a anunțat că va explora căile diplomatice pentru a atinge obiectivul de denuclearizare completă a Coreei de Nord, dar nu va căuta „un mare târg” cu Kim.

Exercițiile militare care implică forțele SUA și cele ale Coreeai de Sud, pe care Coreea de Nord le vede ca pregătiri pentru o invazie, ar putea împiedica orice etapă pozitivă a discuțiilor.

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, care și-a asumat un rol semnificativ în administrație, a avertizat duminică Coreea de Sud că exercițiile comune cu Statele Unite ar submina un dezgheț al relațiilor dintre cele două state.

Parlamentarii sud-coreeni au declarat că Coreea de Nord are nevoie de aproximativ 1 milion de tone de orez chiar și după ce a eliberat rezerve salvate în caz de război, întrucât economia sa a fost afectată de coronavirus și de vremea rea de ​​anul trecut.

Banca centrală din Coreea de Sud a declarat săptămâna trecută că economia Coreei de Nord a suferit cea mai mare contracție din ultimii 23 de ani în 2020.

„Au rămas fără rezerve”, a spus Kim Byung-kee.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri