Kim Jong Un a ordonat lansarea primului satelit de spionaj al Coreei de Nord

Data publicării:
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un indică spre o hartă într-o întâlnire cu mai mulți lideri ai armatei țării, pe 11 aprilie, la Phenian.
Kim Jong Un a ordonat lansarea primului satelit de spionaj al Coreei de Nord. Foto: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat lansarea primului satelit spion de recunoaştere militară al Phenianului, a cărui construcţie tocmai a fost finalizată, a relatat miercuri agenţia de presă de stat, informează Agerpres.

În cadrul unei vizite la agenţia spaţială nord-coreeană, Kim Jong Un a cerut "ca primul satelit spion de recunoaştere militară (al Coreei de Nord), finalizat în aprilie, să fie lansat la data prevăzută".

Liderul nord-coreean, care a inspectat împreună cu fiica sa Administraţia Naţională de Dezvoltare Aerospaţială (NADA), nu a dat însă mai multe detalii privind data lansării.

Adresându-se personalului agenţiei spaţiale, el a cerut desfăşurarea "mai multor sateliţi de recunoaştere pe diferite orbite".

A dispune de tehnologie de recunoaştere militară reprezintă "o sarcină de primă importanţă de îndeplinit", a subliniat Kim Jong Un, pentru a contracara ceea ce el a numit ameninţări şi agresiuni din partea Seulului şi Washingtonului.

Declaraţia vine la câteva zile după ce Phenianul a anunţat că a lansat în premieră cu succes noua sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu combustibil solid, un progres major pentru programul de înarmare nord-coreean.

În decembrie 2022, Coreea de Nord a afirmat că a efectuat un "test final important" în dezvoltarea unui satelit de spionaj. Aceste declaraţii au fost puse sub semnul întrebării de experţi.

Dezvoltarea unui satelit spion de recunoaştere militară era deja unul din proiectele majore ale programului de apărare nord-coreean prezentat de Kim Jong Un în 2021.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri