Kim Jong-un a slăbit, iar lumea speculează din nou că ar fi bolnav. Serviciile secrete spun că anul trecut avea 140 kg

Data actualizării: Data publicării:
spun imagini kim jong-un
Kim Jong-un a slăbit FOTO: captură video NK News

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a dat tonul la și mai multe speculații cu privire la sănătatea lui, pentru că fotografiile recente arată că a slăbit.

Kim - un personaj care a atras interesul global de când a devenit liderul țării, în urmă cu aproape un deceniu - arată vizibil mai slab în imaginile publicate sâmbătă de mass-media de stat, potrivit agenției de știri Yonhap din Coreea de Sud, citată de The Guardian.

NK News, care a analizat fotografiile lui Kim făcute la sfârșitul săptămânii trecute - prima sa apariție publică în decurs de o lună - a apreciat că acesta pare să fi pierdut multe kilograme. Site-ul din Seul a publicat detalii din fotografii cu Kim, care ar avea 37 de ani, în care se vede că și-a strâns cureaua ceasului său preferat, în valoare de 12.000 de dolari.

În aceste imagini se vede că încheietura mâinii stângi este considerabil mai subțire decât în ​​imagini similare realizate în noiembrie 2020 și în martie anul acesta.

Kim, care este un fumător înrăit, al cărui tată, Kim Jong-il, a murit din cauza unui presupus atac de cord în decembrie 2011, s-ar fi luptat cu probleme de sănătate din cauza greutății și al stilului său de viață, spun analiștii.

Serviciul național de informații din Coreea de Sud le-a transmis parlamentarilor anul trecut că apreciază că liderul din nord ar cântări 140 kg, îngrășându-se cam cu 6-7 kg pe an, de la venirea la putere, la sfârșitul anului 2011.

Din materialul publicat de site-ul sud coreean nu rezultă dacă scăderea în greutate este cauzată de boală sau de decizia conștientă a lui Kim de a slăbi.

Un analist a declarat pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească pentru a-și îmbunătăți imaginea. Țara se luptă cu o lipsă de alimente și o criză economică declanșată de o scădere dramatică a schimburilor comerciale cu China pe timpul pandemiei, o serie de dezastre naturale și sancțiuni internaționale impuse ca răspuns la programele nucleare desfășurate de Coreea de Nord.

Sănătatea lui Kim este o sursă frecventă de speculații. În 2014, a dispărut din atenția publică aproape șase săptămâni, după care a apărut cu un baston. După câteva zile serviciile secrete din Coreea de Sud au spus că suferise o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unui chist de la gleznă.

În primăvara anului trecut au apărut zvonuri că a suferit o operație pe cord și chiar că ar fi murit. Însă cea mai plauzibilă ipoteză este că liderul nord coreean s-a izolat timp de câteva săptămâni împreună cu familia, de teama COVID. El a apărut în public după aproximativ 3 săptămâni, într-o stare bună de sănătate.

Coreea de Nord continuă să afirme că nu a avut niciun caz de coronavirus după închiderea frontierelor sale cu China și Rusia și suspendarea călătoriilor aeriene.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri