Kim Jong Un a tăiat panglica pentru 10.000 de apartamente noi pe "bulevardul luxos al socialismului, plin cu oameni fericiți"

Data publicării:
kim jon un taie panglica la proiect imobiliar
Coreea de Nord a sărbătorit duminică finalizarea a 10.000 de noi apartamente în districtul Hwasong nou construit din Phenian. FOTO: Profimedia Images

Coreea de Nord a sărbătorit duminică finalizarea a 10.000 de noi apartamente în districtul Hwasong nou construit din Phenian, anunţă agenţia de stat KCNA, citată de Reuters.

La ceremonie a participat liderul Kim Jong Un, care a avut alături înalţi oficiali guvernamentali, inclusiv pe Kim Tok Hun, premierul cabinetului.

Ceremonia vine la două luni după ce Kim a început în februarie un alt proiect de locuinţe care a fost descris de KCNA ca „încă un bulevard luxos al socialismului, plin de oameni fericiți”.

În 2021, Coreea de Nord a anunţat planuri de a construi 50.000 de apartamente noi în capitală pe parcursul a cinci ani.

kim-jong-un-profimedia
Coreea de Nord a sărbătorit duminică finalizarea a 10.000 de noi apartamente în districtul Hwasong nou construit din Phenian. FOTO: Profimedia Images

De atunci, Coreea de Nord a declarat că a continuat cu o serie de proiecte de construcţie, dintre care unele sunt încă în desfăşurare, pe fondul suspiciunilor străine cu privire la penuria de alimente.

Kim a spus că proiectul de locuinţe este un plan extrem de apreciat, care este promovat ca o „prioritate supremă” de către Partidul Muncitorilor din Coreea şi de către stat şi şi-a reafirmat ideea de a face din Phenian un oraş „renumit în întreaga lume”, potrivit KCNA.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri