Kim Jong-un a trimis drone în Coreea de Sud. Seulul a ridicat avioanele de luptă și a tras focuri de avertizare

Data publicării:
Avion de luptă F-22 pe baza militară Gunsan
Avion de luptă F-22 pe baza militară Gunsan. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, elicoptere de atac şi a tras focuri de avertizare după ce drone nord-coreene i-au încălcat spaţiul aerian, luni, a informat agenţia de presă Yonhap, preluată de Reuters.

Coreea de Sud a urmărit dronele care au trecut din Coreea de Nord peste ceea ce este cunoscut ca Linia de Demarcaţie Militară dintre cele două ţări, a raportat Yonhap.

Este prima oară din 2017 când drone nord-coreene pătrund în spațiul sud-coreean. Atunci, o dronă despre care se crede că se afla într-o misiune de spionaj s-a prăbușit și a fost găsită pe un munte din apropiere de graniță.

Conform presei sud-coreene, cel puțin o dronă s-a apropiat periculos de mult, zburând chiar deasupra capitalei Seul în această nouă intruziune.

Ministerul transporturilor din Coreea de Sud a anunţat, mai devreme, că zborurile de pe aeroporturile sud-coreene Incheon şi Gimpo au fost suspendate în urma unei cereri din partea armatei.

Suspendarea a început la ora locală 13:08 la Gimpo şi la 13:22 la Incheon şi a durat aproximativ o oră înainte ca zborurile de plecare să fie reluate în jurul orei 14:10, a declarat un oficial al ministerului. Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre suspendare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri