Kim Jong-un îi urează „însănătoșire grabnică” lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
întâlnire Kim Jong Un Donald Trump
Kim Jong-un și Donald Trump, în 2019 Foto: Getty Images

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a transmis lui Donald Trump „salutări călduroase” și un mesaj de simpatie după ce liderul Casei Albe și prima-doamnă Melania Trump au fost confirmați cu noul coronavirus, potrivit agenției oficiale nord-coreene KCNA, citată de CNN.

Kim Jong-un, el însuși subiectul unor zvonuri repetate că ar fi grav bolnav sau că ar fi fost infectat cu coronavirus, își exprimă speranța că cuplul prezidențial american se va însănătoși „cât de curând posibil” și este încredințat că „vor învinge boala”. 

Mesajul a fost transmis înainte ca Donald Trump să fie spitalizat la Walter Reed cu simptome de COVID-19, precizează CNN.

Donald Trump și dictatorul Kim Jong-un s-au întâlnit de trei ori - în Singapore, Vietnam și în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei – și chiar dacă n-au reușit să ajungă la un acord între cei doi lideri s-ar fi clădit o relație de simpatie, după cum dezvăluie jurnalistul Bob Woodward în cartea sa „Rage”.

Și președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a trimis vineri omologului său american o telegramă în care îi ura însănătoşire grabnică. „Sunt convins că vitalitatea, buna dispoziţie şi optimismul dumneavoastră inerent vă vor ajuta să faceţi faţă acestui virus periculos”, a transmis Putin.

De altfel, mai mulți lideri din întreaga lume, inclusiv președintele Klaus Iohannis i-au transmis vineri mesaje de însănătoșire președintelui Donald Trump.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri