Kim Jong Un interzice purtarea blugilor rupţi sau skinny în Coreea de Nord

Data actualizării: Data publicării:
Kim jong un fabrica de cosmetice
Kim Jong Un într-o vizită la o fabrică de cosmetice din Coreea de Nord. Foto: KCNA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a interzis purtarea blugilor rupţi sau „skinny”, dar şi a tunsorilor de tip „mullet” (specifice anilor '80: părul tuns scurt în faţă şi lăsat să crească lung la spate, sub formă de chică). Măsura are ca principal scop menţinerea tineretului nord-coreean departe de tendinţele „decadente” ale modei din Vest, informează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Un apel în acest sens a fost făcut într-un articol apărut în Rodong Sinmun - publicaţia Partidului Muncitoresc Coreean - în care s-a arătat că „tentativele de a implementa socialismul în alte ţări au eşuat din cauza invaziei stilului de viaţă capitalist”.

„Istoria ne-a învăţat o lecţie crucială: aceea că o ţară poate deveni vulnerabilă şi, în cele din urmă poate intra în colaps, în ciuda puterii sale economice sau militare, dacă se lasă influenţată de alte culturi”, se arată în articolul din publicaţia nord-coreeană.

Tunsorile „mullet” au fost şi ele interzise din aceleaşi motive. Nu e de mirare, din moment ce în Coreea de Nord, femeile au la dispoziţie doar 18 tipuri de tunsori standard, iar bărbaţii îşi aranjează coafura după modelul liderului suprem Kim Jong Un.

„Trebuie să fim vigilenţi şi să veghem la apariţia celui mai mic semn al stilului de viaţă capitalist şi să luptăm împotriva lui până când acesta dispare”, se arată în articolul din publicaţia nord-coreeană.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri