Kim Jong-un se laudă în presa de stat că a urcat muntele sacru din țara lui călare. Analiștii explică semnificația gestul său

Data publicării:
Kim Jong-un
FOTO: KCNA

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a escaladat cel mai înalt munte din țara lui călare pe un cal alb, potrivit agenției naționale de presă.

Mai multe fotografii au fost date publicității de KCNA, imagini în care Kim stă semeț pe calul alb, urcând muntele Paektu, care este acoperit cu zăpadă. Nu este prima dată când a escaladat vârful înalt de 2.750 de metri și analiștii spun că astfel de gesturi preced anunțuri extrem de importante, potrivit BBC NEWS.

Kim Jong-un
FOTO: KCNA

Acest munte are un rol semnificativ pentru identitatea națională și este cunoscut drept locul de naștere al tatălui lui Kim Jong-un.

„Marșul său călare pe muntele Paektu este un mare eveniment, de o importanță fără egal în istoria revoluției coreene", se arată într-o relatare a KCNA publicată miercuri.

Kim Jong-un
FOTO: KCNA

„Stând călare pe muntele Paektu, el și-a amintit cu emoție profundă calea luptei grele care s-a dat pentru marea cauză a construirii celei mai puternice țări, cu credință și voință la fel de ferme ca Muntele Paektu", mai scriu jurnaliștii nord-coreeni.

Kim Jong-un
FOTO: KCNA

În 2017, după ce a urcat muntele, Kim Jong a anunțat reluarea relațiilor diplomatice cu Coreea de Sud.

Kim Jong-un a urcat muntele de cel puțin trei ori până acum, iar în 2018 a făcut o scurtă vizită în zonă cu președintele sud-coreean.

Se spune că muntele Paektu, un vulcan activ, este locul de naștere al lui Dangun, fondatorul primului imperiu coreean, acum mai bine de 4.000 de ani. Muntele se află la sute de kilometri de capitală, la granița cu China.

Kim Jong-un
FOTO: KCNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri