Klaus Iohannis va merge la Kiev împreună cu Macron, Scholz și Draghi (oficial ucrainean)

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski isi strang mana la o poza oficiala
Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski, în timpul unei întrevederi la Adunarea Generală Onu în 2019. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis ar urma să meargă, alături de președintele francez Emmanuel Macron, de cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi, la Kiev. Informația a fost publicată de parlamentarul ucrainean Oleksiy Goncharenko, pe pagina sa de Twitter. Vizita ar urma să aibă loc joi.

„Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz, premierul Draghi vor vizita Kievul joi. Și ca d'Artagnan, Președintele României Iohannis”, a scris Goncharenko.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit oficialului ucrainean, vizita ar urma să aibă loc joi. Marți seara, președintele Franței Emmanuel Macron vine în vizită în România pentru a se întâlni cu trupele franceze staţionate aici. Miercuri va merge împreună cu președintele Klaus Iohannis la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Macron merge totodată și în Republica Moldova, pentru a-şi afirma susţinerea faţă de această ţară afectată de războiul din Ucraina, a anunţat vineri Palatul Elysée.

Informația potrivit căreia Scholz, Macron și Draghi vor vizita Kievul a fost publicată sâmbătă de ziarul Bild. Potrivit publicației, cei trei lideri europeni doresc să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în luna aceasta, înainte de summitul G7.

Vorbind anterior despre o posibilă călătorie la Kiev, Scholz a declarat: „Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră și ies pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”.

Totodată, Palatul Elysee spune că o vizită a președintelui Macron în Ucraina va avea loc atunci când se va considera că va fi de cel mai mare folos președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără să dea o dată exactă.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri