Kremlinul explică de ce folosesc rușii steagul sovietic în războiul din Ucraina. „Este un simbol”

Data actualizării: Data publicării:
FQVTCbMXoAoxzb_
Steag sovietic afișat pe un tanc rusesc folosit de soldații ruși în Ucraina. Foto: AustinDavidRoss/twitter

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a oferit luni primele explicații despre folosirea steagului sovietic de către forțele ruse din Ucraina, afirmând că acesta este un simbol care poate fi recunoscut de toate generațiile, „atât în țară cât și străinătate”, transmite agenția de presă rusă TASS.

„În țara noastră banerul Victoriei este un lucru sacru pentru toate generațiile, fără nicio excepție”, a răspuns luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, când a fost întrebat despre folosirea simbolurilor sovietice de către forțele armate ale țării.

„Pentru multe generații și în multe țări, în special în fosta Uniune Sovietică, este și un altar care are o semnificație specială și un sens literal sacru”, a adăugat oficialul rus care se ocupă de comunicarea lui Vladimir Putin. 

Întrebat și despre modul în care Kremlinul vede folosirea steagurilor din perioada imperială de către forțele armate rusești din Ucraina, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a afirmat că nu are informații despre „asemenea lucruri”.

Declarația lui Peskov vine în contextul în care numeroase tancuri, blindate, camioane și alte forțe rusești au fost văzute arborând steagul sovietic în timpul războiului declanșat de Putin pe 24 februarie, pe care regimul de la Moscova îl numește „operațiune militară specială”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și: Ce ar putea să însemne litera Z, pictată pe tancurile rușilor

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri