Moscova nu crede în independenţa Transnistriei

Data actualizării: Data publicării:
kremlin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a comentat decizia liderului de la Tiraspol de a cere aderarea regiunii separatiste la Federaţia Rusă. Potrivit agenţiilor de presă de la Moscova, reprezentantul Kremlinului s-a rezumat doar la a preciza că Rusia trebuie să analizeze acţiunile Transnistriei.

Dmitri Peskov şi-a motivat refuzul de a comenta prin faptul că nu are informaţii privind bazele decretului semnat de liderul separatist de la Tiraspol.

Liderul transnistrean Evgheni Şevciuc a anunţat ieri că va organiza o comisie care va armoniza legislaţia teritoriului separatist cu cea a Federaţiei Ruse. Transnistria a votat în urmă cu 10 ani, prin referendum, independenţa regiunii, însă aceasta nu a fost recunoscută de nimeni, nici măcar de Rusia.

Premierul Republicii Moldova a spus, la rândul său, că acţiunea liderului de la Tiraspol este una pur electorală, pentru că regiunea separatistă se pregăteşte de alegeri.

Regiunea separatistă Transnistria şi-a proclamat „independenţa” faţă de Republica Moldova în anii '90, în urma unui război sângeros, soldat cu aproximativ 1.500 de morţi, dar nu este recunoscută de comunitatea internaţională, inclusiv Moscova.

Rusia a trimis trupe în zonă: este vorba de circa 1.300 de militari, dintre care 350 fac parte din trupe de menţinerea păcii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri