Kremlinul spune că nu înțelege de ce au fost sancționate fiicele lui Putin

Data publicării:
Russia Belarus
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Kremlinul s-a declarat nedumerit de decizia SUA de a impune sancțiuni împotriva fiicelor lui Vladimir Putin, descriind această mișcare drept „dificil de înțeles și explicat”, relatează Reuters.

SUA au anunțat ieri noi sancțiuni care vizează cele două fiice adulte ale liderului rus, Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova, precum și cele mai mari bănci publice și private din Rusia.

Bineînțeles că considerăm aceste sancțiuni în sine ca prelungirea unei poziții absolut turbate asupra impunerii restricțiilor. În orice caz, linia continuă privind impunerea de restricții împotriva membrilor familiei vorbește de la sine”, le-a declarat joi reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul nu a putut înțelege de ce fiicele lui Putin ar fi vizate, a mai precizat Peskov.

Oficial, Putin are două fiice, Maria și Katerina, din căsătoria cu Ludmila Putina, fostă stewardesă Aeroflot, de care a divorțat în 2013 (este primul lider rus care divorțează, de la Petru cel Mare, în 1698).

Putin vorbește foarte rar despre copiii lui. În 2015, spunea că fiicele sale nu au plecat din țară, cum se specula. 

„Trăiesc în Rusia. Au fost educate doar în Rusia. Sunt mândru de ele; continuă să sudieze și să muncească. Fetele mele vorbesc fluent trei limbi europene. Nu discut niciodată despre familia mea cu nimeni”, declara Putin la conferința anuală de presă.

„Ele nu au fost niciodată copii-vedetă, nu le-a plăcut să fie în centrul atenției. Își văd de viața lor”, mai preciza liderul rus, adăugând că fetele „se află la primii pași în carieră” și că „nu fac politică sau afaceri”.

Între timp, ambele au intrat în afaceri.

Fiicele lui Putin au fost puse pe lista sancțiunilor deoarece SUA cred că președintele rus și-ar putea ascunde unele dintre active prin intermediul lor, potrivit unui înalt oficial al administrației americane.

„Avem motive să credem că Putin și mulți dintre prietenii săi și oligarhii își ascund averea, își ascund bunurile, cu ajutorul membrilor familiei”, a spus oficialul citat de CNN. 

Citește și: UE anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei: Embargo pentru cărbunele rusesc, interzicerea navelor în porturile UE, sancțiuni pentru bănci

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri