Kremlin: Putin este în contact permanent cu șefii armatei care fuge din calea ucrainenilor

Data actualizării: Data publicării:
Putin la un interviu.
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a insistat luni că Rusia va îndeplini toate obiectivele „operațiunii militare speciale” în Ucraina, în ciuda regresului înregistrat în Harkov în weekend, transmite CNN. Dmitri Peskov a spus că „președintele este într-o comunicare constantă, la orice oră, cu ministrul apărării și cu toți liderii militari”.

„Operațiunea militară specială continuă și va continua până când obiectivele inițiale vor fi atinse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință cu jurnaliști.

Președintele rus Vladimir Putin este conștient de situația de pe front, a adăugat acesta.

După succesul contraofensivei ucrainene de sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a căutat să prezinte retragerea sa ca o regrupare strategică.

„Decizia luată a fost de a regrupa trupele ruse în zonele Balaklia și Izium și să-și redirecționeze eforturile spre Donețk”, a spus acesta.

Peskov spune că Putin este conștient de așa-zisa „regrupare” a trupelor rusești.

„Desigur, toate acțiunile armatei în timpul operațiunii militare speciale sunt raportate la comandatul-șef suprem (președintele Vladimir Putin)”, le-a spus Peskov jurnaliștilor. „Președintele este într-o comunicare constantă, la orice oră, cu ministrul apărării și cu toți liderii militari”.

Peskov a mai spus în timpul conferinței că nu există discuții despre o posibilă demilitarizare a centralei nucleare Zaporojie, în ciuda faptului că este una dintre recomandările cheie ale Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, ca urmare a vizitei efectuate la centrală, potrivit The Guardian.

Peskov a refuzat să răspundă întrebărilor despre o posibilă mobilizare de sprijin pentru campania militară.

Trupele ucrainene au recucerit în septembrie peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu de la trupele ruse, în timpul unei contraofensive în nord-estul ţării.

„De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătraţi au reintrat sub control ucrainean”, a declarat într-un comunicat Valeri Zalujnîi (foto), comandantul şef al armatei ucrainene.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri