La 4 ani după ce un deținut a fost executat, pe arma crimei a fost descoperit ADN-ul altui bărbat. Reacția autorităților

Data publicării:
politisti americani in curtea unei inchisori
Ledell Lee a fost executat în statul Arkansas, în 2017 FOTO: Profimedia Images

La patru ani după ce Ledell Lee a fost executat în statul Arkansas, autoritățile au făcut o descoperire teribilă.

ADN-ul găsit pe arma crimei, care nu fusese testat anterior, aparține altui bărbat, potrivit New York Times.

Lee și-a susținut nevinovăția de când a devenit suspect în cazul uciderii Debrei Reese, în vârstă de 26 de ani, în Jacksonville, Arkansas, în 1993.

Primul său proces s-a încheiat după ce juriul a fost suspendat, iar în urma celui de-al doilea proces, care a început în 1995, a fost găsit vinovat și a fost condamnat la moarte.

A stat în secțiunea destinată condamnaților la moarte timp de două decenii și a sperat că într-o zi adevărul va ieși la lumină. Lee a fost în cele din urmă executat pe data de 20 aprilie 2017.

Au existat mai multe tentative de testare a ADN-ului de pe obiectele găsite în casa victimei. A existat chiar și o cerere înaintată în acest sens înaintea execuției lui Lee, însă aceasta a fost respinsă. Un judecător federal a spus că execuția lui Lee a trebuit să meargă înainte, pentru că „pur și simplu a fost întârziată prea mult”.

Sora lui Ledell Lee, Patricia Young, a deschis un proces în luna ianuarie pentru ca anchetatorii din Jacksonville să fie obligați să realizeze testele ADN. Au fost analizate mai multe obiecte, între care și arma crimei.

Testele au evidențiat ADN-ul altei persoane. Rezultatul a fost introdus în baza de date națională, însă nu a fost descoperită persoana căreia îi aparține.

În ciuda întorsăturii dramatice a acestui caz, autoritățile responsabile de execuția lui Lee sunt de neclintit. Guvernatorul din Arkansas, Asa Hutchinson, a spus că „este de datoria mea să aplic legea” și că „ juriul l-a găsit vinovat în baza informațiilor deținute”.

Procurorul general al statului, Leslie Rutledge, a declarat: „Instanțele au respins în mod constant afirmațiile lui Ledell Lee, pentru că dovezile au demonstrat, dincolo de orice umbră de îndoială, că el a ucis-o pe Debra Reese”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri