La o săptămână de la relaxare, Shanghai închide un cartier cu 2,7 milioane de oameni pentru testarea anti-Covid

Data actualizării: Data publicării:
Changzhou, China. 10th May, 2022. A medical worker is seen conducting a Covid-19 nucleic acid sampling for a child. The Chinese mainland on Monday reported 349 confirmed local COVID-19 cases, of which 234 were in Shanghai, the National Health Commission s
Un lucrător medical prelevează probe de acid nucleic Covid-19 de la un copil. Foto: Profimedia Images

Un cartier din Shanghai, în care locuiesc 2,7 milioane de oameni, va fi închis sâmbătă pentru testarea în masă anti-Covid. Măsura, care vine la o săptămână de la relaxarea restricțiilor, creează temeri că acestea vor fi reinstituite dacă se vor depista persoane infectate, scrie The Guardian.

Toți locuitorii din Minhang vor fi testați anti-Covid, au declarat autoritățile.  „Blocajul va fi ridicat după ce vor fi analizate probele”, au adăugat oficialii, fără a preciza o oră sau o dată anume.

De asemenea, în declarația autorităților nu s-a precizat ce măsuri ar fi impuse în cazul în care locuitorii districtului sunt testați pozitiv.

În conformitate cu politica strictă a Chinei - zero-Covid -, toate cazurile pozitive sunt izolate și contactele apropiate – deseori inclusiv întreaga clădire sau comunitatea în care locuiesc – sunt puse în carantină.

Shanghai a raportat nouă infecții locale noi joi – niciuna în Minhang.

Anunțul districtului a stârnit teamă în rândul unor utilizatori ai rețelelor sociale că blocarea ar putea fi prelungită și după ziua de sâmbătă, dacă se găsesc cazuri.

„Trebuie să spuneți clar dacă [restricțiilor] vor fi cu adevărat ridicate după colectarea probelor”, a scris un utilizator pe Weibo.

„Dacă sunt rezultate pozitive după teste, ce veți face? Continuați blocajul?” a întrebat altul.

Shanghai revenise la viață în ultimele zile după ridicarea restricțiilor. Omenii s-au întors la muncă și s-au plimbat prin parcuri.

Și Beijingul, capitala Chinei, se îndreaptă spre normalitate, după ce luna trecută a închis restaurante, săli de sport și stații de metrou pentru a înlătura un focar de Covid.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri