La schi în Păltiniș sau în Innsbruck? Câteva zile de vacanță la munte în România costă cât în Austria

Data publicării:
Statiuea de schi din Austraia, unde a izbucnit o epidemie de coronavirus
Pârtie de schi în Ischgl, Austria. Foto: Getty Images

Dacă pe timp de vară, o vacanţă pe litoralul românesc putea să rivalizeze la capitolul preţ cu cele în destinaţii exotice şi mult mai căutate, cam acelaşi lucru se întâmplă şi iarna. Cu banii pe un sejur la noi la munte, poţi să mergi mai degrabă în Austria. 

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, apar și primele oferte pentru vacanțele petrecute la munte. În România, în funcție de stațiunea pe care o alegi, dar și de hotel, prețurile variază între 1.100 de lei pentru două persoane cu mic dejun inclus și pot ajunge până la 6.000 de lei. Pentru pasionații de schi care optează pentru o vacanță în Austria, ofertele pornesc de la 2.100 de lei, la un hotel de trei stele.

Pentru o minivacanță de patru zile, în intervalul 23-27 decembrie, la Predeal, un hotel de trei stele cere 1.182 de lei, pentru doi adulți, cu mic dejun inclus. În aceleași condiții, prețurile la un hotel de patru stele ajung la 1.904 lei.

Tarifele percepute de hotelieri sunt ceva mai mari în Sinaia. Un hotel de patru stele cere 2.259 de lei, cu mic dejun inclus.

În Păltiniș, pentru același hotel veți ajunge să plătiți dublu.

Dacă alegeți o vacanță în Poiana Brașov, tot pentru un hotel de patru stele, veți scoate din buzunar în jur de 5.943 de lei. Închirierea unei cabane cu trei camere și două băi ajunge la 5.600 de lei, iar un apartament cu două camere și o baie costă 1.890 de lei. Prețurile din această stațiune montană sunt asemănătoare cu cele din unele stațiuni din Austria. 

Care sunt prețurile în Austria

Spre exemplu, pentru un sejur de patru nopți, în intervalul 23-27 decembrie, pentru doi adulți, un hotel de patru stele din Tirol cere 5.162 lei, cu mic dejun și cină incluse. Oferta include, însă, numai cazarea.

În Innsbruck, ofertele pornesc de la 5.960 de lei și pot ajunge la 7.367 de lei, în Ischgl.

Şi la hotelurile de trei stele, prețurile variază în funcție de stațiune. Pornesc de la 3.000 de lei și pot ajunge până la 4.200 cu mic dejun inclus.

Pentru un apartament cu două camere ar trebui să plătiți 6.879 de lei, iar o cameră la pensiune ar fi cam 1.890 de lei, tot cu mic dejun inclus.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri