La un an de la moartea sa, trupul neînsuflețit al lui John McAfee se află în continuare la morga din Barcelona

Data publicării:
John McAfee pe terasa locuinței.
Autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee a arătat că acesta s-a sinucis într-o celulă a unei închisori din Spania. Foto: Profimedia

Trupul neînsuflețit al creatorul de sisteme software antivirus John McAfee rămâne la morga spaniolă la un an de la decesul său, în condițiile în care nu a fost încă soluționat un proces legal intentat de familia sa.

McAfee, care a lansat primul software antivirus comercial din lume în 1987, a fost găsit mort, la vârsta de 75 de ani, pe 23 iunie anul trecut, în celula sa din închisoare, la câteva ore după ce Înalta Curte spaniolă a autorizat extrădarea sa în Statele Unite pentru acuzații de evaziune fiscală. Magnatul britanico-american fusese încarcerat într-o închisoare din Barcelona timp de 8 luni, după ani de zile în care a fugit de autoritățile americane.

Autopsia a stabilit că acesta s-a sinucis. Autoritățile din penitenciar au declarat că acesta încercase deja să se sinucidă cu patru luni înainte de a muri.

La scurt timp după moartea sa, văduva lui McAfee a declarat că acesta nu s-a sinucis și că va căuta "răspunsuri".

„Este greu de descris în cuvinte cum a fost viața în ultimul an”, a scris Janice McAfee pe Twitter joi, invitând utilizatorii să semneze o petiție online „pentru a face presiuni” asupra autorităților spaniole să elibereze trupul lui McAfee, scrie Mediafax.

Petiția, semnată de 1.365 de persoane până în prezent, solicită o autopsie independentă „pentru a determina dacă motivul oficial al morții poate fi contestat sau investigat în mod privat”.

Familia lui McAfee a considerat că autopsia inițială este incompletă și a cerut verificări suplimentare, care au fost refuzate de un judecător local, a declarat miercuri avocatul regretatului antreprenor, Javier Villalba. Familia a făcut apel la această decizie.

Un judecător a decis apoi că trupul lui McAfee nu poate fi predat familiei până la soluționarea apelului lor, a precizat avocatul.

Cadavrul rămâne la aceeași morgă din Barcelona unde a fost efectuată autopsia, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de justiție al guvernului regional, adăugând că este neobișnuit ca trupurile identificate și revendicate de familiile lor să fie depozitate pentru o perioadă atât de lungă de timp, conform Reuters.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri