La un an după ce Musk spunea că nu va face asta, Tesla a vândut majoritatea activelor în Bitcoin pe care le deținea

Data actualizării: Data publicării:
elon musk portret pe fond negru cu mimica dezamagita
Elon Musk. Foto: Win McNamee/ Getty Images

Tesla, care a făcut valuri anul trecut când a dezvăluit o investiție majoră în Bitcoin, a vândut acum majoritatea activelor sale în criptomonedă, scrie BBC.

Producătorul de mașini electrice a transmis că a descărcat 75% din Bitcoin, care valorează aproximativ 2 miliarde de dolari, la sfârșitul anului 2021. Decizia vine în contextul în care valoarea criptomonedei a scăzut cu peste 50% în acest an. Tesla a transmis că a cumpărat valută cu 936 de milioane de dolari din vânzările de Bitcoin.

Șeful Tesla, Elon Musk, a fost printre cei mai puternici susținători ai criptomonedei, iar declarațiile sale pe rețelele sociale au influențat semnificativ tranzacțiile. Investiția de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a dus la o creștere a cererii de monedă. Prețul criptomonedei a crescut anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuși.

Un Bitcoin se tranzacționează acum cu mai puțin de 25.000 de dolari.

Anul trecut, Tesla a încetat să accepte Bitcoin ca plată pentru mașinile sale, invocând îngrijorări legate de impactul asupra climei al exploatării Bitcoin.

Tot în acea perioadă, Musk susținea în mesajele postate pe rețelele sociale că Tesla nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deținea. „Tesla nu va vinde niciun Bitcoin”, spunea Musk. La un an de la acel mesaj, Tesla și-a vândut cea mai mare parte din Bitcoin. Așadar, încă o promisiune a lui Musk a fost încălcată.  

Musk este un susținător al criptomonedelor și a ajutat la creșterea valutelor precum Bitcoin și Dogecoin. Totuși, decizia lui este încă o veste proastă pentru Bitcoin și piața criptomonedelor în general. 

Tesla a dezvăluit inițiativa de vânzare ca parte a unui raport financiar trimestrial. S-a spus că Bitcoin a fost unul dintre factorii care i-au afectat profitabilitatea. Cu toate acestea, compania a raportat un profit mai mare decât estima în cele trei luni până la sfârșitul lunii iunie, deoarece creșterile de preț la cele mai bine vândute mașini au compensat pierderile, rezultate inclusiv în urma blocajelor stricte din China. Tesla a declarat că producția de la fabrica sa din China a crescut la un record lunar pe măsură ce restricțiile Covid-19 au fost ridicate. Musk a mai spus că producția a crescut la fabricile mai noi ale companiei din Germania și SUA.

Acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 40% în acest an.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri