La un restaurant cu două stele Michelin, unde o masă costa 700 de dolari, se prepară acum mâncare pentru oamenii fără adăpost

Data actualizării: Data publicării:
macanre

Rasmus Munk este un bucătar danez și proprietar al faimosului restaurant Alchemist din Copengaha, recompensat cu două stele Michelin.

În ultimele săptămâni, numeroase localuri din Danemarca au fost obligate să se închidă, printre care și Alchemist, drept urmare Munk și echipa sa au început să gătească pentru oamenii fără adăpost.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

În localul său, unde o masă avea un preț mediu de 700 de dolari, se prepară acum mâncare pentru 550 de persoane fără adăpost din Copenhaga.

Munk a pornit proiectul Junk Food în urmă cu câțiva ani, însă nu i-a putut aloca mult timp pentru că era ocupat cu restaurantul, potrivit unui articol publicat de centrul regional de informare din Europa de Vest al ONU.

În această perioadă, pentru că Alchemist s-a închis, proiectul Junk Food a prins aripi. "Este un moment în care avem timp liber și patru bucătării goale", a spus Rasmus Munk.

Potrivit lui Munk, scopul proiectului nu este doar să le ofere mâncare celor fără adăpost, ci o masă hrănitoare.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri